Tweede klusdag!

Het lijkt misschien zo maar stil zitten doen we niet. Afgelopen zaterdag zijn we alweer (kuch…) voor de tweede keer met de Saab aan de gang geweest. De bedoeling was om het lek te fixen, maar al snel bleek dat we daar niet het goede onderdeel voor hadden. Maar zoals we ondertussen van onszelf gewend zijn is dit absoluut geen reden voor paniek. Integendeel… We deden even een paar berichtjes de deur uit met als resultaat dat we even later ons mannetje rustig naar de leverancier konden laten tuffen om wel het passende (tenminste, dat hopen we) onderdeel te scoren.


Ondertussen ook even bij de plaatselijke bouwmarkten wezen kijken voor een fatsoenlijk snoertje voor, onder andere, de dakverlichting. De grote lampen voorop de bumper en op het dak, bij elkaar toch 4x 100W (in ons geval: H3 12V 100W Off Road Kobalt Blue, en dat dan keer 4), maken ruimte voor energiezuinige ledverlichting. Ok, energiezuinig is een klein beetje gelogen. Deze twee ledbalken die erop komen vreten minstens zoveel stroom als het spul wat erop zat, maar de lichtopbrengst schijnt wel factor 100 te zijn. We gaan het zien.


Een accu hebben we nu ook, jawel! Gloedjenieuw uit de fabriek, met 2 jaar garantie dus we gaan er vanuit dat het ding de run wel gaat overleven. De accu dan he… Net als de vorige klusdag startte de auto meteen de eerste keer weer, nu na een half jaar stilstand! Ook is op miraculeuze wijze de airbagstoring ook verdwenen, maar waren we een ei rijker. We vermoeden dat een marter of een soortgelijk beestje onze Saab ook wel interessant vond. Tijdens de eerste ritjes alles maar eens goed in de gaten houden dan maar.


We hopen het ding weer goed rijdend te krijgen deze maand. Dat wil zeggen, geen lekkage van koelvloeistof meer, kentekenplaten er weer op en in de verzekering. Het grootste gedeelte van het wachten zit er ondertussen alweer ruim op. Nog een kleine 90 dagen en dan gaan we richting Kopenhagen!