Het idee was leuk…

Hoezo, het idee was leuk? Jullie gaan toch naar Scandinavië? Jazeker! Daar gaan we nog steeds vol gas voor! Niet schrikken, en of dat gaat gebeuren! En we nemen de Saab natuurlijk mee! Maar wat bedoelen jullie dan met, het idee was leuk? Nou, dat zullen we hieronder toelichten.

Pak even Google Maps erbij. Op je tablet, laptop, telefoon of telraam, zolang het Google Maps is. Een ouderwetse wereldbol mag natuurlijk ook. Sterker nog, dat levert je bonuspunten op. Geen idee waar, maar je krijgt ze wel!

De finish van de run is in Helsinki, Finland. We gaan er stiekem vanuit dat we dat ook gaan halen (daar zijn de hotelletjes ook op geboekt). En laat er nu een plaats zijn in Rusland, Sint-Petersburg genaamd, daar zo’n 350/400km vandaan. Die afstand is korter dan de gemiddelde Run etappe. Dus… Via die plaats waren we van plan terug te rijden. Onder het motto: nu we toch in de buurt zijn. Maar we liepen helaas tegen enige complicaties aan. Het visum bijvoorbeeld…

Is het onmogelijk om een visum voor Rusland te krijgen dan? Nee natuurlijk niet. Maar vanwege de jaarwisseling zat het consulaat (toch? Of hoe heet die toko…) iets langer dicht, en de procedure vergt nogal wat tijd, formulieren en moeite. Je moet bijvoorbeeld een uitnodiging vanuit het land zelf krijgen. Dus je moet een hotel ofzo boeken (vermoeden we) en dan vanuit daar een uitnodiging laten versturen die je nodig hebt om een visum aan te kunnen vragen. Samen met enkele (Rusland)verklaringen van diverse verzekeringen (zorg- en/of reisverzekering), de uitnodiging en allerlei kopieën van andere documenten (internationaal rijbewijs bijvoorbeeld) zien we er helaas toch maar vanaf. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten.

Maar we gaan natuurlijk wel voor avontuur! Heen met de auto betekend terug met de auto! Dus pakken we de boot naar Tallinn, Estland! Een tochtje van zo’n 2,5 uur. En vanuit Tallinn de Baltische Staten door richting Polen (via Letland en Litouwen natuurlijk) en Duitsland. Een hoekje van Europa waar we nog nooit geweest zijn, maar die we ook zeker niet overslaan nu we de kans krijgen die landen ook te bezoeken. En ook daar zal vast het een en ander te beleven zijn!

Dus zoals we al zeiden, het idee was leuk, maar Rusland gaat hem helaas niet worden. Maar we denken niet dat de terugweg een hele saaie gaat worden. We plakken er gewoon een weekje eigen Carbage Run achteraan. Na de run gaan we Baltic met de Saab!! #wezijnerdantoch!